Etkinlik

SOME Eğitimi – IDC

Günümüzde siber saldırıya uğrayan ve maddi, manevi zarara uğrayan kurumlarda yapılan kök sorun analizleri, bu kurumların siber saldırıları zamanında tespit edemediğini ve önlem alamadığını ortaya koymaktadır. Yaşanan kimi siber güvenlik ihlallerinin kurumları iflasın eşiğine getirdiği dahi gözlenmektedir. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz bilişim çağında, bir kurumun siber tehditlere karşı koyabilmesi için siber saldırıları zamanında tespit edebilmek ve önlem alabilmek oldukça önemlidir.

20 Haziran 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayımlanan “Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı” bu bağlamda kurumlara siber tehditlerle mücadele konusunda yol haritası sunmaktadır. Söz konusu eylem planı çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör bünyesinde Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (Kurumsal SOME, Sektörel SOME) oluşturulması tavsiye edilmektedir. SOME’ler siber olayları bertaraf etmede, oluşması muhtemel zararları önlemede veya azaltmada, siber olay yönetiminin ulusal düzeyde koordinasyon ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesinde hayati önem taşıyan oluşumlardır

17 Şubat 2014 tarihinde Wyndham  Grand Hotel gerçekleştirilecek olan IDC BT Güvenliği Konferansı kapsamında SOME konusunun tartışıldığı bir panel ve 3 saatlik bir teknik içerikli eğitim planlanmıştır.

Kurumsal SOME personelinin sistemli bir şekilde kayıt analizi ve yönetimi yapabilmesi, kurumun bilişim sistemlerindeki önemli güvenlik zafiyetlerini tespit edebilmesi ve siber olay müdahale koordinasyonu yapabilmesi için gerekli olan temel yetkinlikleri vermeyi hedeflemektedir. Bu toplantı için kişi sayısı kısıtlı olup, her kurumdan 2 kişinin katılımı öngörülmüştür. Toplantıya katılmak isteyen kişilerin yandaki linkden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt ve Detaylı bilgi için: http://idc-cema.com/eng/events/60547-some-egitimi

Tarih

17 Şubat 2015, Salı

Mekan

Wyndham Grand Levent, İstanbul

Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No: 177-183 34394 Şişli

Konferans Dili

Türkçe

Fatih ÖZYALÇIN

Yaklaşık 10 yıldır bilişim sektörü içerisinde bulunmaktayım ve farklı projelerde birçok görevde aktif rol aldım. Microsoft Sistem Mühendisliği (MCSE), Microsoft IT Pro (MCITP), Network Uzmanlığı ve Sanallaştırma Eğitimlerini alarak Sertifikasyonlarımı tamamladım. Uzmanlığımı, piyasada bulunan birçok farklı sanallaştırma ürünleri ile projeler yaparak geliştirdim. Bu süreçte Sanallaştırma konusundaki Sertifikasyonlarımı da tamamladım. Son 5 yılımı ise Bulut ve Sanallaştırma alanına yoğunluk vererek, Azure ve özellikle Citrix Teknolojileri üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdim ve hala bu alanda devam ederek Türkiye de “ilk” olan projelere imza attım. Olumlu sonuçlar veren çalışmalarımın ardından edinmiş olduğum tecrübe ve bilgi kaynaklarını paylaşmak amacıyla bu konu hakkında çeşitli makaleler yazarak, seminerler ve eğitimler vermekteyim. Şu anda ise HP Türkiye bünyesinde İnce istemciler (Thin Clients) ve Sanallaştırma Çözümlerinden sorumlu Teknoloji Danışmanı olarak devam etmekteyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir