Etkinlik

CypSec – Siber Güvenlik Konferansı 2015

Günümüz dünyasında siber tehditler inanılmaz boyutlara ulaşmış, şirketlerin ve devletlerin bu konuya yatırımı artmıştır. Bireylerin kişisel verileri hedef alınırken, şirketler için daha büyük riskler doğmakta gizlilik ihlalleri, iş kaybı, hizmet kesintisi yaşanmaktadır. Devlet için daha derin ve sancılı süreçler oluşmaktadır.

Neredeyse tüm yaşamın bir ekrana sığabildiği günümüz dünyasında; ülke sınırlarının belirsizleşmesi, eskiden olsa iç sorun olarak algılanabilecek meseleler üzerinde, anında dünyanın dört bir yanından yorumların yapılabilmesi mümkün hale geldi. Wikileaks belgelerinin ya da eski bir güvenlik uzmanının bir ülkenin sırlarını ifşa edebilmesinin özellikle devletler nezdinde, artık yepyeni güvenlik sorunlarıyla uğraşılması anlamına geldiği bir dünyadan bahsediyoruz.

Bu koşullar göz önüne alındığında Dünyaya damgasını vuran ve Siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur.

Detaylı bilgi ve Kayıt için: http://www.cypsec.org

Fatih ÖZYALÇIN

Yaklaşık 10 yıldır bilişim sektörü içerisinde bulunmaktayım ve farklı projelerde birçok görevde aktif rol aldım. Microsoft Sistem Mühendisliği (MCSE), Microsoft IT Pro (MCITP), Network Uzmanlığı ve Sanallaştırma Eğitimlerini alarak Sertifikasyonlarımı tamamladım. Uzmanlığımı, piyasada bulunan birçok farklı sanallaştırma ürünleri ile projeler yaparak geliştirdim. Bu süreçte Sanallaştırma konusundaki Sertifikasyonlarımı da tamamladım. Son 5 yılımı ise Bulut ve Sanallaştırma alanına yoğunluk vererek, Azure ve özellikle Citrix Teknolojileri üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdim ve hala bu alanda devam ederek Türkiye de “ilk” olan projelere imza attım. Olumlu sonuçlar veren çalışmalarımın ardından edinmiş olduğum tecrübe ve bilgi kaynaklarını paylaşmak amacıyla bu konu hakkında çeşitli makaleler yazarak, seminerler ve eğitimler vermekteyim. Şu anda ise HP Türkiye bünyesinde İnce istemciler (Thin Clients) ve Sanallaştırma Çözümlerinden sorumlu Teknoloji Danışmanı olarak devam etmekteyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir